Jolly Joker

Jolly Joker

Jolly joker is een hulpmiddel om de houding zit en inwerking op het paard te verbeteren. Hoe Jolly Joker precies werkt mag ik niet uit de doeken doen, Kerry Sharp, de ontwikkelaar van de Joker familie, houdt dit bij voorkeur geheim.
Wat ik wel kan vertellen is dat er geen computer of motortje aan verbonden is, maar dat de feedback bestaat uit een veersysteem.

Wanneer je op een paard zit, volg je de beweging die het paard maakt. Wanneer je op Jolly Joker zit maak je zelf de beweging. Dit is in eerste instantie wat onwennig, maar realiseer je dat volgen impliceert dat je altijd “achter iets aangaat”. Denk aan het meezingen met de karaoke tape, volgers zijn altijd een fractie later dan het origineel.
Op Jolly Joker, maak jijzelf de beweging, zodat je op jouw eigen paard zo min mogelijk achter de beweging bent, maar zoveel mogelijk mee.
Daarnaast zijn jouw eigen paard en jij aan elkaar gewend, wat betekent dat jij wellicht wat puntjes van scheefheid van je paard opvangt, maar je paard ook van jou!

Jolly Joker doet dat niet. Het nukkige maar brave beest, weigert dingetjes voor jou op te vangen en houdt je letterlijk een spiegel voor, waar jij –onbewuste- beperkingen hebt en wat je paard automatisch voor je opvangt, hij laat het je meedogenloos ervaren.

In vele sporten zie je dat bepaalde onderdelen apart worden geoefend van de eigenlijke activiteit; zwemmers liggen niet de hele dag in het water, maar brengen veel tijd naast het bad door met het doen van oefeningen. Hetzelfde geldt voor schaatsers en vele andere sporten.
Onderdelen loskoppelen uit een geheel maakt het mogelijk om je volledig te focussen, zonder dat je alle andere processen ook nog moet controleren.

Paardrijden is een complexe sport die veel vraagt van je lichaamsbewustzijn en over het algemeen ben je met veel dingen tegelijkertijd bezig, tempocontrole, houding, je rijdier geruststellen enz.
Jolly Joker maakt het mogelijk om puur aan jezelf te werken zónder al die andere factoren.

Met mijn achtergrond als fysiotherapeut ben ik opgeleid om je te helpen bewust te worden van je bewegingen en kan ik je helpen nieuwe meer functionele bewegingspatronen aan te leren. Dit alles om de inwerking op je paard te verbeteren en zo je prestaties te optimaliseren, maar zeker ook om de rug van je paard zo min mogelijk te belasten. Ik ben als osteopaat en chiropractor iedere dag bezig met ruggen en het zal je niet verbazen dat sommige beperkingen komen door de inwerking van de ruiter!

Frank Trommelen helpt je als dressuurinstructeur met het toepassen van deze tips in de praktijk. Dit kan ofwel op Jolly Joker zelf zijn, maar ook op je eigen paard. Het is mogelijk lessen op Jolly Joker te boeken, maar daarnaast is er ook een combinatie mogelijk van een les op Jolly Joker gevolgd door een les te paard, waarbij je gelijk de op Jolly Joker ingetrainde verbeteringen kan toepassen op het paard.

Geïnteresseerd?! Neem vrijblijvend contact op met Frank Trommelen of mijzelf.

Ben je zelf instructeur of bijvoorbeeld oefentherapeut of fysiotherapeut, of wil je liever met je eigen instructeur aan de slag, Jolly Joker is ook te huur. Voor meer informatie kunt u ook daarvoor contact opnemen met mijzelf of Frank Trommelen.

Stel een vraag of maak een afspraak.

Heeft u nog vragen over osteopathie en/of McTimoney Chiropractie of de vraag of ik iets kan betekenen voor uw hond of paard, neem dan gerust contact op, ik zal met plezier uw vragen beantwoorden.