Prijs

Prijs

De kosten voor een behandeling zijn afhankelijk van de locatie en of er wel of niet gebruik wordt gemaakt van dry-needling.
Let op deze tarieven gelden vanaf 1-5-2017.

Locatie Diersoort Behandeltype Prijs*
Aan huis Paard /hond/kat Osteopathie/McTimoney 90€ + reiskosten
Osteopathie/McTimoney
I.c.m. dry-needling
100€ + reiskosten

 

Dier&dokters ** Hond/kat/… Osteopathie/McTimoney 80€
Osteopathie/McTimoney
I.c.m. dry-needling
90€

 

Hondenschool Nicole ***

 

Hond Osteopathie/McTimoney 80€
Osteopathie/McTimoney
I.c.m. dry-needling
90€

 

* Alle prijzen zijn steeds inclusief btw.
** Dier&dokters, Doctor Struyckenstraat 98, 4812 BH Breda. (NB: behandelingen hier kunnen enkel plaatsvinden op donderdagmiddagen.)
*** Hondenschool Nicole, Schellestraat 12, 5131 GN Alphen.

 

Eventuele kilometervergoeding wordt berekend vanuit Breda.

Afstand in km Tarief
0-20 Gratis
20-35 €5
35-50 €10
50-65 €15
65-80 €20
80-95 €25

Betaling dient steeds direct na het behandelen te gebeuren. U kunt contant betalen, maar er is tevens een mogelijkheid tot pinnen. Mag ik u verzoeken te betalen per pin? Steeds ontvangt u een verslag en factuur op naam.

 

Abonnementen

Eventueel is het sinds 2017 mogelijk een “jaarabonnement” af te sluiten. Dit op aanvraag van enkele klanten, die ofwel intensief trainen, dan wel in een gecompliceerde opbouwfase zitten. Deze mensen wilden meer continuïteit na de behandeling(en), zodoende is dit concept ontstaan.

Er zijn twee mogelijkheden voor paarden, een basispakket en een intensief pakket.

Het basispakket paard

Dit basispakket bestaat uit 4 behandelingen per jaar, waarbij er gebruik gemaakt kan worden van dry-needling. De eerste keer wordt het onderzoek echter uitgebreid; waar ik normaal het paard alleen beoordeel aan de hand op de rechte lijn, kijk ik daarnaast nu ook mee terwijl je aan het rijden bent. Dit mag eventueel ook zijn tijdens een les van je eigen instructeur. Zo krijg ik een nóg betere indruk van eventuele problemen waar je tegen aanloopt en kan ik mijn behandeling en advies nóg beter afstemmen op jou en je paard.

Door mijn basisopleiding als humaan fysiotherapeut kan ik ook snel zien of je zelf lichamelijke beperkingen hebt tijdens het rijden. Op basis daarvan kan ik je specifieke trainers/behandelaars aanraden die je helpen ook jezelf te ontwikkelen.

De behandelingen in het basispakket worden zoveel mogelijk vlak na het ingaan van het abonnement ingepland. Uiteraard is er wel wat mogelijkheid tot verzetten ivm onvoorziene omstandigheden, maar in principe streven we naar een controle- en behandelmoment iedere 3 maanden.

De kosten voor dit basispakket bedragen 340€ per jaar, plus eventuele reiskosten.

Hieronder de voordelen op een rijtje:
 • 20 € korting ten opzichte van losse behandelingen
 • Het inzetten van dry-needling is mogelijk zonder meerprijs
 • Doordat het eerste consult meegekeken wordt naar je rijden, is er nóg specifiekere behandeling en advies mogelijk voor jullie als combinatie
 • Eventuele beperkingen worden door deze regelmatige checks sneller opgespoord, wat de kans op het ontwikkelen van blessures doet afnemen

 

Het intensief pakket paard

Het intensieve pakket is uitgebreider; het heeft 8 behandelingen per jaar. Er wordt gestreefd om een controle en behandeling te plannen iedere twee maanden. De twee extra behandelingen zijn vrij inzetbaar gedurende het jaar. Is je paard wat meer vermoeid na een drukke periode of per ongeluk uitgegleden in de wei? Dan zetten we een extra behandeling in, om hem of haar extra te ondersteunen.
Bij zowel de eerste als de 4e behandeling wordt er meegekeken naar de training, zodoende krijg ik een goed beeld van de vooruitgang van jullie als combinatie. Tevens kan ik een kritische blik werpen op het functioneren van je eigen lijf en je daarin eventueel adviseren.

Dit pakket is bij uitstek geschikt voor de fanatieke ruiter en/of een paard dat opgebouwd dient te worden na een blessure en of ongeval.

De kosten voor het intensieve pakket bedragen 650€ per jaar plus eventuele reiskosten.

Hieronder de voordelen op een rijtje:
 • 70 € korting ten opzichte van losse behandelingen
 • Het inzetten van dry-needling is mogelijk zonder meerprijs
 • Doordat het eerste én het 4e consult wordt meegekeken naar je rijden, is er nóg specifiekere behandeling en advies mogelijk voor jullie als combinatie
 • Eventuele beperkingen worden door deze regelmatige checks sneller opgespoord, wat de kans op het ontwikkelen van blessures doet afnemen
 • Trainingen worden effectiever
 • Door de intensieve samenwerking ben ik op de hoogte van alle invloeden en factoren en kan ik het beste maatwerk leveren

 

Voor honden geldt voorlopig alleen een basispakket:

Jaarabonnement hond

Dit pakket bevat 4 behandelingen per jaar, vrij inzetbaar gedurende het jaar. Indien je een sport- of werkhond hebt kan er bij één consult naar keuze worden meegekeken naar het presteren van de hond. Het beoordelen van het functioneren tijdens sport en/of werk geeft een behoorlijke meerwaarde voor het in kaart brengen van zijn/haar lichamelijk functioneren. Zo kan ik nog specifieker behandelen en adviseren.
Ook voor oudere honden is dit soms een aantrekkelijk pakket, wanneer de hond wat meer ondersteuning nodig heeft omdat hij een en ander gaat mankeren, kan ik je dier én jou als eigenaar ondersteunen met passende behandelingen en advies, zodat de fase voor het afscheid ook nog zoveel mogelijk kwaliteit van leven en mooie momenten samen heeft!

De kosten voor dit pakket bedragen €295 plus eventuele reiskosten.

Hieronder de voordelen op een rijtje:
 • 65€ korting ten opzichte van losse behandelingen
 • Het inzetten van dry-needling is mogelijk zonder meerprijs
 • Eventuele beperkingen worden door deze regelmatige checks sneller opgespoord, wat de kans op het ontwikkelen van blessures doet afnemen
 • Omdat ik kan meekijken tijdens het werken of sporten krijg ik een nog specifieker beeld van het functioneren van jouw hond en kan ik mijn behandelingen nog beter aanpassen
 • In het geval van de oudere hond, kan ik deze intensief ondersteunen en de kwaliteit van leven zoveel mogelijk optimaliseren

 

!! NB leden van Hondensportcentrum Nicole krijgen 15 procent korting op de pakketprijs, behandelingen vinden dan wel zoveel mogelijk plaats op de hondenschool te Alphen!!

Stel een vraag of maak een afspraak.

Heeft u nog vragen over osteopathie en/of McTimoney Chiropractie of de vraag of ik iets kan betekenen voor uw hond of paard, neem dan gerust contact op, ik zal met plezier uw vragen beantwoorden.