April 2017| Hond van de maand;  Smokey

April 2017| Hond van de maand; Smokey

Smokey is een knappe oudere herder die jarenlang heeft gewerkt als brandhond.
Een brandhond is een hond die getraind is om de oorzaak van een brand te identificeren. Smokey is alweer een paar jaar met pensioen. Inmiddels is hij de huishond van de familie Stekelenburg.

Een tikkeltje trager, soms een tikkeltje vergeetachtig… Zo vertelde zijn baasje dat hij zo af en toe ‘vergeet’, dat hij met pensioen is. Zo gebeurde het dat tijdens een wandelingetje ineens ging zitten en een signaal afgaf door middel van een blaf en het gaan zitten op het ” plaats delict”. Enkele ogenblikken eerder had daar een scootertje gestaan, die vermoedelijk een druppeltje benzine had gelekt. Of hij zijn beloning kon ontvangen.
Met zijn neus is nog niks mis :).

 

Smokey heb ik enkele keren mogen behandelen, in eerste instantie gewoon maar eens proberen omdat hij zo moeilijk liep. Toen  verbeterde hij zodanig dat hij weer beduidend verder kon lopen. Tevens kon hij weer makkelijker opstaan als hij even had gelegen. Het is natuurlijk geen jonge blom meer, maar gezien zijn respectabele leeftijd is alle kwaliteit van bewegen en functioneren die we hem kunnen bieden heel veel waard.
En kijk eens naar dat koppie! Wat een fantastische uitstraling heeft deze man!

 

Stel een vraag of maak een afspraak.

Heeft u nog vragen over osteopathie en/of McTimoney Chiropractie of de vraag of ik iets kan betekenen voor uw hond of paard, neem dan gerust contact op, ik zal met plezier uw vragen beantwoorden.