Januari 2016 | Een vooruitblik

Januari 2016 | Een vooruitblik

Vernieuwing, een nieuw jaar staat voor de deur, met veel nieuwe samenwerkingen in de pijpleiding. Een netwerk dat verschillende professies aan elkaar koppelt, een samenwerkingsverband met verschillende (alternatief) therapeuten, nog een samenwerking met een paardenman in hart en nieren om een revalidatie en trainingssysteem vorm te geven aangepast op het specifieke paard. Meer inzichten in voeding, fokkerij en performance.
Daarnaast ga ik me onder meer ook weer richten op de mens, de ruiter/eigenaar is veelal zo intens verbonden met het functioneren van het paard, dat mijn oude professie goed van pas gaat komen. Om paarden te verbeteren, dient ook de ruiter fijn in het lijf te zitten en zichzelf te ontwikkelen.

Het wordt geen ruiterfit, zoals er inmiddels al vele in het leven zijn geroepen. Maar -net zoals bij de paarden- een specifiek toegepast plan van behandeling, oefeningen, inzicht en tips, waar zoveel mogelijk wordt samengewerkt met de instructeur/trainer van de combinatie.

Msc Animal Manipulation
Ook gaat het tweede en laatste jaar van de opleiding MSc Animal Manipulation in , waarin ik dus mijn onderzoek moet laten plaatsvinden. Mijn doel is aantonen dat het manueel behandelen van dieren niet enkel een positief effect heeft op de bewegelijkheid van de wervelkolom en de rest van het bewegingsapparaat, maar dat het een veel ruimer en dieper begrip is. Dat je met het optimaliseren van de bewegelijkheid van de wervelkolom, juist ook invloed hebt op de fitheid en het algemeen functioneren van het dier. Dit zal ik proberen aan te tonen door middel van onderzoek met behulp van de hartslagmeter tijdens training.

Ervan uitgaande dat ik ook dit jaar positief zal afsluiten, ben ik vanaf volgend jaar tezamen met collega Marjorie Westerhof de eerste therapeut die de chiropractische technieken kan en mag uitvoeren zoals ze worden onderwezen in the UK. Deze technieken zijn licht en mild van karakter, maar zijn zeer effectief gebleken en al sinds jaar en dag geaccepteerd door zowel ruiters en eigenaars als dierenartsen in Engeland. Daarnaast zijn wij dan ook de eerste die onszelf met een officiële aan ons vak gekoppelde master-titel mogen profileren. Iets wat ik erg belangrijk vind, zeker omdat de titel osteopaat niet beschermd is. Zelfs aan de (voor)opleidingen zitten tegenwoordig bij enkele opleidingen geen eisen meer.

Honden
En tenslotte zal ik ook meer tijd gaan besteden aan het behandelen van honden. Ik word steeds enthousiaster over de effecten van de behandeling en de verschillende mogelijkheden die je de kwispelende viervoeters kunt bieden.

Nieuw Logo
Bij al deze vernieuwingen en uitdagingen hoort ook een logo 2.0. Bedankt aan alle mensen die hun mening gegeven hebben of op andere wijze hebben meegedacht en bijgedragen aan de ontwikkeling en realisatie van mijn praktijk en indirect dus ook mijn logo. Let’s make it a good one!

Sophie Zwager Osteopathie

Stel een vraag of maak een afspraak.

Heeft u nog vragen over osteopathie en/of McTimoney Chiropractie of de vraag of ik iets kan betekenen voor uw hond of paard, neem dan gerust contact op, ik zal met plezier uw vragen beantwoorden.