Januari 2018| Terugblik en goede voornemens

Januari 2018| Terugblik en goede voornemens

Het is alweer even geleden dat er iets nieuws stond op mijn website, 2017 is omgevlógen.

Waar 2015 en 2016 in het teken stonden van mijn studie in Engeland, stond 2017 in het teken van doe maar ‘gewoon’ en werk achter de schermen. Zo werd de NVDO -een beroepsvereniging voor osteopaten- opgericht, iets waar collega’s Annemarijn Laan, Ruth Brouwer en ik al ruim 2 jaar onder de radar mee bezig waren. De beroepsvereniging beoogt een kwaliteitslabel en vereniging te zijn voor osteopaten met gedegen achtergrond.  Ook kreeg mijn website een nieuw jasje en mijn administratie werd gedigitaliseerd. Het kostte wat moeite maar ik hoop er in 2018 de vruchten van te mogen plukken.

Graduation MSc Animal Chiropractic

In mei mocht ik tezamen met collega Marjorie Westerhof mijn Mastersdiploma gaan halen in Londen. In the guildhall, inclusief de hele mikmak, mét capes, maffe hoedjes en lange speeches van vele professoren. Laat een stukje traditie maar aan die Engelsen over, het volledige harry potter-gevoel. Wat ben ik dankbaar dat mijn ouders erbij konden zijn! Mijn vader van toen 84(!) mee in de metro, wandelend met een snelheid van 6 cm per minuut -zijn persoonlijk record-, maar wel zo trots als een vader maar kan zijn.

klik op de link voor een indruk van de uitreiking

Filmpje uitreiking 

De rest van 2017 had ik nodig om maar ‘gewoon’  mijn werk te doen en niet continu racend naar het volgende examen.
Het was heerlijk gewoon even te kunnen focussen op het werk, ik ben echt gek op het werk in mijn praktijk en ik heb een heleboel fantastische leuke klanten die het beste willen voor hun viervoetige metgezel.

Zo ontstond er ook een steeds intensievere samenwerking met Seth van Elewout, een instructeur met wie ik ontzettend graag samenwerk. Hij maakt mijn werk zo oneindig veel effectiever omdat hij zijn lessen heel goed weet aan te sluiten op eventuele behandelingen van mij. Zijn motto is niet alleen maar scoren op wedstrijden, maar juist mensen leren páárdrijden, met gevoel en plezier voor mens en dier. Hij ziet het wanneer een paard een zetje van mij kan gebruiken, of wanneer er eerst nog wat training noodzakelijk is. Ik kan alleen maar hopen dat we samen nog veel ruiters en paarden mogen helpen. Seth je bent een kei!

Ook Nicole Speck en haar hondensport-vereniging gingen een steeds grotere rol spelen. Zo maak ik voor de behandeling van honden steeds meer gebruik van de locatie van de hondenschool in Alphen en staan er leuke nieuwe dingen op stapel voor 2018!


Ook ontdekte ik steeds meer dat ik een klein beetje afstand nam van de echte sportfanaten. Ik vind de paardensport nog steeds fantastisch, alleen heb ik moeite met het feit dat vele paarden in de sport lopen waarbij de sport belangrijker is geworden dan het paard op zich. Gekscherend noem ik mezelf steeds meer een geitenwollen sok. Ik rommel zelf wat met een leadrope en heb mogen ervaren dat mijn paard zoveel meer te bieden heeft dan een correcte galopwissel of een sprintje in het bos. Mijn gekke kleine hengst met zijn grote hart. Helpt mij op zoveel meer vlakken, een dankjewel aan Roos Bijleveld is hier wel op zijn plaats.

 

Komend jaar ondersteun ik een nieuw gezicht; Rosalie Mol

Om de voeling met de sport niet volledig kwijt te raken heb ik besloten dit jaar een nieuw iemand te ondersteunen. Waar ik voorheen de zusjes Kort veel heb geholpen, beiden actief in de springsport heb ik komend jaar afgesproken een heel ander persoon te gaan ondersteunen. Haar naam is Rosalie Mol, voor velen in de regio Breda en omstreken wel bekend. Ze is een verdienstelijk amazone in de dressuur. Dat is echter niet dé reden geweest voor mij om haar te kiezen. Het was meer een gevoelsmatige keuze, die eind 2017 even plotseling als kloppend bij me opkwam. Toen ik er wat langer over na ging denken vond ik wel wat overeenkomsten tussen ons.

Uiteraard rij ik nog niet half zo goed als Rosalie, maar ik denk dat we beiden harde werkers zijn en veel voor onze doelstellingen over hebben. Als ik naar mezelf kijk, kan ik mezelf heel veel ontzeggen ten behoeve van een groter doel, om er vervolgens achter te komen dat dat niet altijd hoeft. Dat het simpeler kan en léuker. Ik ben niet goed in het vragen van hulp, en ben soms een beetje star. Dit heeft mij ver gebracht, maar soms ook veel gekost. Afgelopen jaar ontdekte ik dat plezier maken, ook bijdraagt aan beter werk en dat de boog niet altijd gespannen kan staan.

Met het ondersteunen van een bloedfanatieke dame als Rosalie hoop ik dat ik kan bijdragen aan het behouden van het plezier in de sport. En kan laten zien aan iedereen dat er ook op hoog niveau rijdend sprake kan zijn van liefde voor het paard zelf.

Ik hoop op een top sportief en mooi jaar!

Wil je meer lezen over Rosalie Mol zelf? Lees dan hier verder!

Goede voornemens en veranderingen in 2018

Komend jaar wordt een jaar van veranderingen, zo zal ik gaan verhuizen naar mijn 1e eigen huis! Mijn nieuwe thuisbasis zal straks in Willemstad liggen. De plaats waar ik ben opgegroeid en een plek halfweg de afstand van mijn huidige woonplaats tot aan het strand. Dit om zowel ritjes met mijn Copain langs het strand makkelijker te maken en een uurtje kitesurfen een wat minder bewerkelijk avontuur te laten zijn.

Voorlopig verandert niet zo verschrikkelijk veel; km-vergoeding wordt nog steeds gerekend vanuit Breda, met uitzondering van de klanten die dichter bij Willemstad wonen, die krijgen na 1-4-2018 hun km-vergoeding aangerekend vanaf mijn nieuwe woonplaats. De manier van km-berekening gaat wel wat veranderen per 1-4-2018!
Waar ik altijd werkte met schijven, wordt vanaf april per km 0,25 ct in rekening gebracht, waarbij de eerste 20 km, niet zullen worden berekend. 

Daarbij komt een nieuwe regel, hoe meer paarden op 1 locatie, hoe meer korting er te scoren valt! Het mes snijdt aan 2 kanten; voor mij tijdsbesparing en meer samenwerking op de stallen waar ik kom, voor jullie een goedkopere behandeling.
Er is tot 10 euro korting per behandeling te scoren! 

bij 1 klant op 1 locatie, bedragen de kosten 95,00€ pp 
bij 2 klanten op 1 locatie bedragen de kosten 90,00€ pp
bij 3 klanten of meer op 1 locatie bedragen de kosten 85,00€ pp

Omdat ik een warm hart toedraag aan manegepaarden en ponies, gelden er in 2018 alternatieve tarieven voor maneges die hun paarden en ponies willen laten nakijken, Voor meer informatie hierover kan via whats-app contact worden opgenomen met mij.

Ik hoop jullie allen weer te zien en wens jullie een sportief 2018 toe!
Stel een vraag of maak een afspraak.

Heeft u nog vragen over osteopathie en/of McTimoney Chiropractie of de vraag of ik iets kan betekenen voor uw hond of paard, neem dan gerust contact op, ik zal met plezier uw vragen beantwoorden.