Maart 2016| Een inspirerend verhaal van een trouwe klant met haar Liesa!

Maart 2016| Een inspirerend verhaal van een trouwe klant met haar Liesa!

Bianca is al sinds enkele jaren een trouwe klant, zij is trotse eigenaar van Liesa, een Friese-kruising merrie met een heel fijn karakter. Al vanaf de eerste ontmoeting had ik een klik met zowel eigenaar als paard én wat staat ze op een mooie plek, vlak aan een prachtig bos.
Liesa is niet meer geschikt voor de sport, maar de band was zo sterk dat Bianca de sport heeft losgelaten en een andere manier heeft gevonden, om met haar Liesa te werken..

Ik werd geraakt door hun band en raakte geinteresseerd door haar verhaal en vind het de moeite waard om te delen. Er zijn zoveel mogelijkheden om samen met je paard te genieten, dit is er mijns inziens zeker een van! Hieronder een stukje geschreven door Bianca:

Meditatief paardrijden; een impressie

Het is een zonnige voorjaarsdag, het is windstil, de vogels fluiten ons vanuit het bos tegemoet. Na een kopje thee en de verzorging van Liesa, ons paard, stapt Dymphy op bij de poort terwijl Liesa geniet van een worteltje en ons ontspannen gekeuvel. Een kort zandpad ligt voor ons. Liesa stapt aan, Dymphy erop en ik ernaast als geleider met een halstertouw.

Een stilte, een zucht, hèhè een moment voor onszelf. Ik vraag haar met zachte stem om de aandacht naar binnen te richten. Voel je voorhoofd ontspannen, je ogen worden zacht, de oogleden liggen losjes over je ogen, als bloemblaadjes. Voel je slapen, je wangen. Je lippen komen iets los van elkaar. Je kaken ontspannen zich.
Er ontstaat een innerlijke glimlach; 2 lijntjes van je mondhoeken naar je oren. Een smiley. Deze zachte aandacht glijd naar beneden, door je hals, achter je borstbeen….
De bodyscan zoals dat genoemd wordt gaat zo nog even door terwijl we al even door het bos stappen. Daarna aandacht voor de adem, bewust waarnemen…

De bodem is zacht, hier en daar liggen nog wat plassen van de afgelopen regenachtige dagen. Stronken op een smal bospad, de natuur is voortdurend in beweging. Net als het leven; niets staat stil. Het is de kunst om mee te gaan met de stroming, net als de bomen die diep geworteld elke storm doorstaan. Omdat ze soepel mee bewegen met de windrichtingen.
Mooi om te ervaren dat Liesa de rust van ons en de natuur overneemt. Bij een diepe uitademing van Dymphy zien we het paard ook ontspannen. Ze neemt langere passen en stapt langzamer. De rust komt over ons.

Op een open stuk staan we stil, het zonnetje schijnt op onze wangen terwijl we luisteren naar prachtige zang van vele vogels. Het voelt uitnodigend, warm en een gelukzalig gevoel komt over ons heen.
Hoe mooi kan het leven zijn…
Ook voor Liesa, afgekeurd aan haar sesambeentjes in de bloei van haar leven en sportcarrière, maar nu gelukkig in haar nieuwe rol als meditatief recreatiepaard. Ontspannen briesend met horizontale hals stapt ze weer aan.
De innerlijke glimlach is inmiddels veranderd in een hele grote smile!!

Stel een vraag of maak een afspraak.

Heeft u nog vragen over osteopathie en/of McTimoney Chiropractie of de vraag of ik iets kan betekenen voor uw hond of paard, neem dan gerust contact op, ik zal met plezier uw vragen beantwoorden.