Team members – Over mij

Van ponymeisje tot professional

Toen ik als 6-jarig meisje na mijn 1e les met een smile van oor tot oor van de manegepony Roosje afkwam, was het voor mijn ouders al duidelijk, ik was besmet met het paardenvirus. Na 6 jaar fanatieke manege-ruiter te zijn geweest, kwam op 12 jarige leeftijd mijn eerste eigen pony in de picture: Future. Hij werd mijn beste maatje en samen hebben we zowel deelgenomen aan allerlei soorten wedstrijden als vele buitenritten gemaakt. Samen een appeltje eten of ik met mijn huiswerk in de grote stenen voerbak behoorden eveneens tot onze vaste rituelen. Helaas echter werd mijn pony op een bepaald ogenblik onregelmatig. Na een onderzoek bij de dierenarts bleek de kwaliteit van zijn hoefbeen niet geweldig, wat vermoedelijk de reden was van zijn kreupelheid.

Via mijn toenmalige instructrice echter, kwam ik in contact met een ‘alternatieve dierenarts’. Deze man, gewend om dure sportpaarden te behandelen, wilde nu hij er toch was wel even naar Future kijken. Ik weet nog heel goed dat ik met mijn hoofd tegen het hoofd van mijn pony stond te huilen, bang voor wat komen ging. Zijn geschokte gezicht bij het zien van mijn tranen staat me ook nog goed voor de geest. Vermoedelijk was het lang geleden dat hij een ‘simpele pony’ had behandeld. Hij behandelde Future enkele malen, geen medicatie, alleen met zijn handen, met als gevolg dat we weer samen op pad konden. Op dat moment besefte ik: dat wil ik ook kunnen.

Na verschillende omzwervingen van stallenschepper, ruiter en groom tot aan humaan fysiotherapeut, ben ik inmiddels fulltime bezig met het behandelen van dieren.
Ik ben enorm dankbaar dat ik mensen mag helpen om hun geliefde viervoeters te ondersteunen, helpen en begeleiden tijdens hun activiteiten, sport en levensloop.

De waarden van mijn praktijk

De laatste jaren zijn er verschrikkelijk veel alternatieve geneeskundigen bijgekomen in de veterinaire gezondheidszorg, met wisselende achtergrond en specialisaties.

Ik vind het erg belangrijk om mezelf te onderscheiden en kwaliteitszorg te leveren. Zodoende probeer ik mezelf te blijven ontwikkelen bovenop de al gedegen medische ondergrond die de studie fysiotherapie me heeft opgeleverd. Mijn osteopathie diploma behaalde ik aan het ICREO, de enige opleiding in Nederland die een daadwerkelijk medische achtergrond eist van zijn studenten. Om me nog meer in het gedachtengoed van de osteopathie te verdiepen heb ik 3 jaar van de humane studie osteopathie gevolgd aan het IAO. Zeer vruchtbare jaren, maar toen ik besloot mezelf volledig te richten op het behandelen van dieren heb ik mijn humane opleiding gestopt en ben ik begonnen aan de Msc Animal Manipulation in Warwick UK, een universitaire studie. Dit om nog meer technieken ontwikkeld voor dieren in mijn vingers te krijgen en ook buiten Nederland eens te kijken hoe ver mijn kennis en kunde eigenlijk rijkte. De zachte chiropractische technieken kenmerkend voor het McTimoney college bleken een welkome aanvulling op mijn bestaande behandeltechnieken. Ik heb in Nederland geen gelijksoortige opleiding kunnen vinden met deze kennis en aanpak. Het is fijn om iets unieks te kunnen aanbieden dat voor patiënten nét dat beetje meer kan betekenen.

Tevens leverde deze opleiding een werkstructuur op die zich kenmerkt door een duidelijke opbouw en een goede follow-up en nazorg. Dit draagt ertoe bij dat ik steeds beter maatwerk kan leveren. Daarnaast sloeg deze opleiding voor mij de brug tussen het alternatieve circuit en het werk van de dierenartsen. In Engeland zijn manuele behandelingen als osteopathie en chiropractie veel meer geaccepteerd en hoort op zijn minst een jaarlijkse check voor vele baasjes en trainers al tot het normale onderhoud.
Het was verfrissend te ervaren hoe klassieke geneeswijzen en manuele behandelingen hand in hand kunnen gaan en elkaar kunnen versterken.
Graag werk ik in mijn praktijk toe naar een open en dynamische samenwerking met dierenartsen en andere behandelaars, zodat eigenaren en patiënten de optimale informatie, behandeling en nazorg krijgen.

Speerpunten zijn:
  • Medische achtergrond op HBO-niveau (2006)
  • Gedegen en gerenommeerde beroepsopleidingen in binnen- en buitenland
  • Het volgen van verschillende cursussen per jaar om up to date te blijven
  • Lid van verschillende verenigingen en registers die staan voor kwaliteit zoals Horse-connect en beroepsverenigingen
  • Open samenwerking met dierenartsen en andere behandelaars
  • Digitale verslaglegging van behandeling
  • Veilig werken

                

 

Stel een vraag of maak een afspraak.

Heeft u nog vragen over osteopathie en/of McTimoney Chiropractie of de vraag of ik iets kan betekenen voor uw hond of paard, neem dan gerust contact op, ik zal met plezier uw vragen beantwoorden.