Team Members

Team Members

even voorstellen… Copain van de Durmenhoeve Z of kortweg Co

 

Co is mijn eigen paard en allerbeste vriend. Ik heb hem zelf gefokt en ik ben uiteraard  ontzettend gek op hem. Hij is een bruine hengst met een groot ego, grote mond en heel groot hart.

 

Karakter & feitjes

Hij is altijd vrolijk en gaat graag mee naar bos, strand of training. Momenteel train ik vooral dressuurmatig bij Lotte van den Herik. Zij heeft hem ook uitgebracht op Z2 niveau en een winstpunt behaald. Ik wilde dat graag, omdat hij inmiddels ook de vader is van een prachtig voskleurig kind, genaamd Tutti.
Gezien Copain niet is goedgekeurd als dekhengst, geeft het meerwaarde mee aan het papier van het veulen, nu hij zelf in ieder geval ‘sport’ heeft als predikaat. Hij heeft een heel sterke galop en een goede verende draf -die overigens niet bijzonder lekker zit- :). Zijn stap is minder sterk, maar met voldoende takt al neigt hij soms naar telgang.
Verder springt hij gemakkelijk en graag. Hij is geen enorme uitblinker voor topsport, maar een heerlijk allround paard. Echt het type waar veel ruiters blij van zouden worden.

 

De zoon van Copain heet Tutti en is geboren op 04-05-2023. Hopelijk ontwikkelt hij net als zijn vader tot een fijn meewerkend vrolijk en zelfzeker paard. Zijn moeder is Lausanne een Estoril-merrie die heel goed kan stappen van een van mijn klanten.

Zij heeft ook al een hengstveulen gegeven dat is goedgekeurd voor het AES.

 

 

 

Hoe Co me een betere osteopaat en vakvrouw maakt

Ik vind het erg belangrijk zelf te blijven rijden en trainen. Hoewel ik niet zo sterk ben in het rijden van wedstrijden is het africhten en trainen iets waardoor mijn gevoel blijft ontwikkelen. Daarnaast maakt het dat ik passend advies kan geven over training en opbouw na een behandeling.

Hoe beter ik in staat ben de taal van de ruiter te begrijpen en te beseffen waar er rijtechnisch een ‘probleem’ naar boven komt, hoe sneller en accurater ik kan inschatten hoe deze combinatie dit kan aanpakken.

Copain heeft me ontzettend veel geleerd en nog steeds groei ik door hem. Alleen al door zijn gedrag in grondwerk leer ik steeds fijner te communiceren bijvoorbeeld. Daarnaast daagt hij me rijtechnisch enorm uit. Hij heeft een heel flexibel lijf en een iets langer achterbeen, wat het verzamelen en vlug blijven een pittige opdracht maakt. Toch gaat hij steeds meer ‘zitten’ en kan hij een ongelofelijk gaaf gevoel geven.

In heuse stripversie wordt hij verantwoordelijk voor het stukje digitale after-care dat in de ontwikkelingsfase zit. Hij neemt de achtergrondinformatie voor zijn rekening en soms zul je ons voorbij zien komen als voorbeeld in een van de filmpjes.  


 

 

 

 

 

 

Stel een vraag of maak een afspraak.

Heeft u nog vragen over osteopathie en/of McTimoney Chiropractie of de vraag of ik iets kan betekenen voor uw hond of paard, neem dan gerust contact op, ik zal met plezier uw vragen beantwoorden.